17:00

G/G

Referat: Bodabruk GOIF - G/G

Säsongsavslutning på serien med ytterligare en bästa match för säsongen.
Matchen mot Bodabruk blev uppskjuten pga av att 5 spelare blev sjuka dagarna innan den skulle spelas. Båda lagen var överens om att spelare vid ett senare tillfälle. När vi samlades inför matchen kändes det inte mycket bättre. Återigen hade vi problem med spelare som var sjuka och inför matchen hade vi bara en avbytare.

Vi pratade igenom hur vi ville spela på uppvärmingen innan matchen. Bodabruk har en jättestor plan och vi kom överens om att spela ett lugnt passningsspel och få med hela laget i anfall och försvar. Om motståndarna satte press och ökade tempot så skulle vi medvetet sänka tempot och ta några passaningar extra. Bara för att Bodarbuks spelare skulle få springa sig lite trötta.

Taktiken fungerade perfekt i början av matchen. Det märktes redan efter fem minuter att motståndarna hade svårt att hantera vårt passningsspel. Och när de väl gick upp för att pressa så kontrade vi. Ronja slog en riktigt fin djupledspassning och Moa smet förbi alla försvarare och satte 0-1 efter ungefär 10 min spel. Ett riktigt snyggt mål.

Strax efteråt fick Bodabruk en hörna. Solen bestämde sig för att blända Hedda i mål och bollen smet in. Frustrerande. Ett par minuter senare blev matchen ännu lite tuffare för oss när Liza ramlade och slog i armbåge och axel så hårt att hon inte kunde spela mer. Ok, så nu hade vi inga avbytare längre. Jobbigt. Men 1-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvleks början fick så vi en hörna. Moa drog till den ganska lågt och mitt i gröten av spelare dök Nina upp och vinklade in bollen i bortre burgaveln. Vilket jubel! Det började mer och mer kännas som att vi hade den här matchen. Men det var långt kvar till slutsignalen.

Ju längre matchen gick, desto tröttare blev benen och huvudena på planen. Samtidigt ökade pressen från Bodabruk. Vi behöll ledningen till det var 5 minuter kvar av matchen när det inte gick att hålla emot längre. Bodabruk gjorde två snabba mål och tog tre poäng. Men det var f-n vi som vann matchen. Vilken urladdning och kämpainsats. Det var otroligt att se från sidan. Detta var helt klart vår bästa match för året... antagligen bästa någonsin. Var stolta över hur ni genomförde matchen.

I tabellen slutade Bodabruk 2:a och G/G 5:a... men det var inget som märktes i denna matchen!